Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Vooruitkijken

Hiro maakte het online jongerenplatform van NPO3 klaar voor de toekomst.

Om een breed online jongerenplatform waarop videostreams, nieuws, artikelen en social media samenkomen te ontwikkelen en te verbeteren heb je een partij nodig waar je op kunt bouwen. Die vooruitkijkt, en van puzzels houdt. De publieke omroep kwam voor NPO3 uit bij Hiro. Goeie keuze.

Slim is simpel

De afgelopen jaren hebben we de site, het CMS en de zoekmachine van NPO3 verbeterd en doorontwikkeld. Eerder had een andere leverancier aan de site gewerkt. Hiro nam het over en zorgde voor meer structuur, stabiliteit en nieuwe features. Werken met code die je zelf niet hebt geschreven is lastig, en juist dan is een goed plan belangrijk. In ons geval: begrijpen hoe de code werkt, versimpelen, en doorontwikkelen. Hoe simpeler de code, hoe slimmer.

Jonge doelgroep

De site bedient een jong publiek. Digital natives, dus de site moet perfect werken en nieuwe features moeten er snel een plek vinden. Ze checken er hun favoriete programma's, maar bijvoorbeeld ook welke fragmenten de moeite van het terugkijken waard zijn. En natuurlijk zijn er heel veel streams beschikbaar.

Bevlogen

Een fantastische site maken, of een complexe zoekmachine bouwen, dat kunnen we. Maar het belangrijkste resultaat van dit project heeft niks met regels code te maken. Onze oplossingen faciliteren hier een bevlogen redactie, die kwaliteitsprogramma's maakt voor een doelgroep die ons aan het hart ligt. #supertrots

Een aantal grote titels zoals Spuiten & Slikken en Brandpunt+ is inmiddels helemaal geïntegreerd en loopt direct via het NPO-syteem.

Onze aanpak

We zijn stap voor stap aan het werk gegaan. We realiseerden een superstabiel, schaalbaar framework gebouwd op Ruby on Rails. Door steeds vooruit te denken, te refactoren waar nodig en veel te testen is de site nu klaar voor de toekomst. Onderhoud is weer eenvoudig, en we hebben een toekomstbestendige basis om op verder te ontwikkelen.

Het resultaat

Hiro verzorgt al een aantal jaar het onderhoud, de support en doorontwikkeling van NPO3. We hebben een technisch complexe site overgenomen en verbeterd, met alle uitdagingen van dien. De site, de achterliggende software en de zoekmachine zitten bomvol slimme technieken. Maar het belangrijkste werk was misschien wel het structureren en in goede banen leiden van het proces.

Voor het ontwerp van de site werkten we samen met Onstuimig.

Meer weten?

Niels Sondervan

Stuur Niels een mail

Meer lezen?

Bekijk ook hoe we NPO Start doorontwikkelen.