Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Can't stop, won't stop

Met NPO Start valt er altijd genoeg te streamen. Wij zorgen ervoor dat het online videoplatform kan blijven doorgroeien.

In 2018 werden we door de publieke omroep gevraagd om het onderhoud en de doorontwikkeling van NPO Start over te nemen. Elf omroepen, honderdduizenden programma's, miljoenen kijkers, en nog meer regels code... Da's een klus voor Hiro!

De opdracht

We namen de technische ontwikkeling van het NPO Start platform over, zodat de website en alle achterliggende systemen optimaal kunnen functioneren. Zo brengt het Content Delivery Network media bij de kijker en zit in het het CMS alle data die naar de verschillende kanalen gaat, van de mobiele apps tot smart TV's en de site.

Serieuze data

Het NPO Start CMS is de schakel tussen de redactie, de content en de uiteindelijke kijker. In het CMS beheert de redactie content voor NPO Start en betaalvariant NPO Plus, en er is ook een koppeling met platforms zoals bijvoorbeeld NLZiet. De hoeveelheid data is een serieuze uitdaging op zich, en dan maken we die ook nog beschikbaar voor miljoenen kijkers tegelijk, in Nederland en daarbuiten, op alle apparaten.

Toekomstbestendig

In dit project zijn we puzzelaars met een missie. We kregen de code van de vorige leverancier en bouwden daarmee verder. Dat betekent uitpluizen, versimpelen en doorontwikkelen. We kiezen bewust voor bewezen, schaalbare technologieën zoals Ruby on Rails en Elasticsearch. Daarmee ontwikkelen we krachtige oplossingen en maken we NPO Start toekomstbestendig.

Onze aanpak

Een ambitieus project als dit staat of valt bij een goede samenwerking. We denken actief mee met de NPO over de optimale inrichting van het platform en de workflow. Zo zorgen we dat nieuwe features snel een plek kunnen krijgen en dat nieuwe ideeën vanaf het begin een solide technisch fundament hebben. Een goed voorbeeld daarvan is NPO Start Kind, een feature die ervoor zorgt dat jonge kijkers geen ongeschikte content te zien krijgen.

Flexibel

Ook werken we actief mee aan actuele, tijdelijke projecten zoals een groot festival of sportevenement. Dit soort unieke happenings vragen om maatwerk op de site en in het CMS. Daar houden we rekening mee, zodat onze ontwikkelaars superflexibel zijn om uit te breiden en te customizen.

Resultaat

Hoe mooi is het dat het Nederlandse publiek online, overal en altijd, kan kijken naar de mooiste producties van de NPO? En dat we mogen zeggen dat Hiro daar een steentje aan heeft bijgedragen, is helemáál top. Daar zijn we supertrots op.

Meer weten?

Niels Sondervan

Stuur Niels een mail

Meer lezen?

Bekijk hoe we het online jongerenplatform van NPO3 klaar voor de toekomst maken.