Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Om je beter bij te voelen

De Archetype Editor maakt online formulieren in de zorg beter en eenvoudiger. Geen sexy onderwerp, wel een klus waar we ontzettend trots op zijn.

Van online formulieren wordt niemand echt gelukkig. Of toch wel? Wij zijn supertrots dat we mogen meewerken aan de Archetype Editor, een applicatie om online formulieren te bouwen. Zorgverleners maken er snel en simpel online formulieren mee om de gezondheid van patiënten te beoordelen. Ontzettend belangrijk werk dat zo moeiteloos, foutloos en gebruiksvriendelijk mogelijk moet worden gemaakt. Moet je net Hiro hebben.

De opdracht

OpenEHR is een standaard voor het opslaan en delen van medische gegevens. Online formulieren maken op basis van OpenEHR is best ingewikkeld, je moet er bijna een developer voor zijn. Dus bedacht Nedap Healthcare een oplossing waarmee iederéén dat soort formulieren kan maken, en vroeg Hiro om een gebruiksvriendelijke frontend te maken. Die simpel werkt maar wel álle mogelijkheden bevat. Komt goed, zeiden we.

In de praktijk

De bèta-versie van de Archetype editor wordt inmiddels in productie gebruikt bij het Regionaal Instituut voor Dyslexie. Ze hebben al meer dan 200 vragenlijsten gemaakt met de Archetype Editor en dat gaat ontzettend goed; de editor maakt het maken van de vragenlijsten effectiever, maar ook het verwerken van de data die terugkomt gaat sneller en gemakkelijker.

Onze aanpak

Bij ieder project is het de kunst om te versimpelen waar mogelijk, maar hier was deze stap extra belangrijk. Welke opties voegen echt waarde toe, wanneer wordt een extra mogelijkheid vooral een hindernis? We zochten voortdurend naar de balans tussen veel mogelijkheden en prettige interactie. Technisch is alles mogelijk, weten we als ervaren developers, maar álles is misschien niet waarop je zit te wachten...

Techniek

We kozen het React framework voor de realisatie, een open source Javascript oplossing waarmee je snel grote, interactieve web-apps bouwt. React is een populaire tool, met professionele support, dus we weten zeker dat we er op kunnen blijven bouwen.

We sluiten met de interface netjes aan op de backend die door Nedap is ontwikkeld. Eindgebruikers merken daar niets van, zij bouwen met een paar kliks een chique online formulier zonder dat ze last hebben van alle complexiteit op de achtergrond.

Het resultaat

Het resultaat mag er zijn: een gebruiksvriendelijke applicatie waardoor zorgverleners straks minder tijd kwijt zijn met online formulieren. Die veel mogelijkheden biedt zonder dat je er acute hoofdpijn door ontwikkelt. Zodat zorgverleners bezig kunnen zijn met patiënten in plaats van met formulieren. Kijk, dat is waar we het voor doen!

Samenwerking

We werken al een aantal jaar samen met Nedap Healthcare. Zo hebben we bijvoorbeeld samen gebouwd aan Caren, een persoonlijke online gezondheidsomgeving, en aan Ons Agenda, een planningstool voor thuiszorgmedewerkers. Zo'n langere samenwerking is fijn omdat je precies weet waar elkaars krachten liggen.

Meer weten?

Dean Janssen

Stuur Dean een mail

Meer lezen?

Bekijk ook eens hoe we scholen en jongeren helpen om depressie bespreekbaar te maken.