Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Voorleesfeest

Hoe een app ervoor zorgt dat je je telefoon vaker laat liggen en lekker gaat voorlezen.

Als voorleesfans zijn we supertrots dat we samen met Stichting Lezen de BoekStart Voorlees-app mochten maken. Zo helpt een app je om nog meer, makkelijker en leuker voor te lezen!

Onmisbare app

BoekStart is een landelijk initiatief dat ouders stimuleert om voor te lezen. Die boodschap wordt breed uitgedragen; met een koffertje voor alle nieuwe ouders, een website vol leestips, en actieve social media campagnes. En nu een app. Onmisbaar in deze tijd want vrijwel alle leraren, pedagogen en andere professionals werken met tablets en telefoons. Ook in het leven van jonge ouders zijn apps niet meer weg te denken.

Ontwerp voor elke ouder

We ontwierpen een vrolijke, kleurrijke app die aansluit bij de herkenbare BoekStart-stijl. We hebben gezorgd dat elke ouder ermee overweg kan; duidelijke knoppen, veel iconen en afbeeldingen, en meertalig. Zo is de Voorlees-app ook hartstikke handig als je geen Nederlands spreekt of niet zoveel ervaring hebt met apps.

In de app

De app biedt alles wat je als beginnend (en ervaren) voorlezer nodig hebt. Zoals voorleestips per leeftijdscategorie, video's van de leukste nieuwe boekjes en een persoonlijke leeslijst. En handige reminders, om je eraan te herinneren om voor te lezen. En als je eenmaal enthousiast aan het voorlezen bent geslagen, dan kun je met de app ook een speciale voorleesfoto maken. Je kunt 'm versieren met je favoriete kinderfiguur en meteen delen met opa, oma, de juf, of je Insta-vrienden. Maar je mag de foto ook gewoon voor jezelf bewaren.

Resultaat

Met de app bereikt het BoekStart-initiatief meer. Gebruikers vinden er niet alleen nuttige informatie, mooie afbeeldingen en leuke video's, maar kunnen ook gebruikmaken van de functies van moderne telefoons. De app maakt jonge ouders enthousiast, helpt om structuur aan te brengen in het voorlezen en wordt actief gedeeld op social media. Eind goed, al goed.

Meer informatie

We hebben de BoekStart-app ontwikkeld voor de App Store en de Play Store. Voor de technische doorontwikkeling werkten we samen met onze partner Innovattic.

Meer weten?

Niels Sondervan

Stuur Niels een mail

Meer lezen?

Of ga lekker voorlezen en laat je hierbij inspireren door nijntje en Ootje.