Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Mijn rugzak zit vol met beats, rijms en liefde

Ontwerp van het platform Méér Muziek in de Klas.

Toen we werden gevraagd een nieuwe responsive site te ontwerpen voor Méér Muziek in de Klas waren wij, als muziekliefhebbers, direct enthousiast.

Een prachtig initiatief en een mooie uitdaging. Hoe ontwerp je een platform dat informeert, inspireert en verbindt? Wij zetten "Eye of the tiger" op en gingen aan het werk.

We ontwierpen met de site van Méér Muziek in de Klas een platform waar scholen, docenten en ouders inspiratie opdoen om muziekonderwijs op hun school te verbeteren. We maakten een design dat enthousiasmeert en alle verschillende doelgroepen direct naar relevante content leidt, met frisse kleuren en inspirerend beeld.

Samen muziek maken verbindt, versterkt sociale vaardigheden en, niet onbelangrijk, draagt bij aan betere schoolprestaties.

Projectmanagement

Het project was een race tegen de klok. Vanwege de strakke deadline is de site gefaseerd live gegaan; we hebben in het ontwerp rekening gehouden met een geleidelijke uitbreiding van features en content. Aanvankelijk lag de nadruk op de BZT-Band XXL wedstrijd, een landelijke muziekvideo-wedstrijd die op televisie werd uitgezonden door KRO-NCRV. We zorgden dat de interactie-ontwerpen en schermen klaar waren voor de meivakantie, zodat de site live kon en basisscholen op tijd hun video’s konden uploaden.

Een landelijk initiatief

Het landelijke initiatief Méér Muziek in de Klas is ontstaan vanuit de samenwerking tussen landelijke politiek, gemeenten, culturele centra en opleidingen en de private sector. Het Rijk en particulieren zoals de VandenEnde Foundation dragen financieel bij aan het project. Diverse muzikanten doen mee en treden op als ‘muzikale superheld’, zoals Kenny B., Maan, Gers Pardoel, Benjamin Herman en Giovanca.

Méér Muziek in DWDD

De eerste versie van de site moest snel online: de kickoff van de campagne startte met een uitzending in De Wereld Draait Door, die helemaal in het teken stond van Méér Muziek in de Klas. Dat leverde een hoop aandacht en bezoekers op. Door het project te faseren en de features te rangschikken op prioriteit zorgden we ervoor dat de belangrijkste onderdelen éérst online konden. Onze hostingpartner True heeft gezorgd voor een schaalbare infrastructuur, zodat de site bij enorme bezoekersaantallen in de lucht blijft.

Resultaat

De site is nog volop in ontwikkeling. De komende periode wordt de site uitgebouwd met meer content in een kennis-platform en meer sociale functionaliteiten. Als ontwerpers blijven we een vinger aan de pols houden en helpen we graag bij het verbeteren de site. Want ook wij willen méér kennis, méér ontwikkeling, méér muziek in de klas!

Meer weten?

Niels Sondervan

Stuur Niels een mail

Meer lezen?

Nog niet uitgespeeld? Speel al je favoriete nummers mee met een app die akkoorden maakt van ieder liedje op YouTube.