Wij maken gebruik van Google Analytics voor statistische doeleinden. Bezoek je onze website dan ga je akkoord met de cookies.

Hey hey, my my

Ontwerp en ontwikkeling van de Chordify iOS app, waarmee je binnen no-time de akkoorden meespeelt van je favoriete nummers.

Chordify pluist moeiteloos de akkoorden van elk willekeurig liedje voor je uit. De iOS app brengt die technologie voor het eerst naar iPhones en iPads en maakt van gebruikers Chordify-fans.

Chordify is dé manier om akkoorden van je favoriete nummers op te zoeken en mee te spelen. Het geheim? Een speciaal ontwikkeld algoritme dat de akkoorden herkent in muziek. Dat kan een liedje uit je muziekbibliotheek zijn maar ook een nummer dat je op Soundcloud of Youtube bent tegengekomen. Voor je het weet speel je mee op piano of gitaar.

We ontwikkelden een interface die het gemakkelijk maakt om een liedje te kiezen en direct mee te spelen.

De opdracht

Ontwerp en ontwikkel een app waarin de innovatieve technologie van Chordify tot z’n recht komt en waar gebruikers enthousiast van worden. We zagen ook een kans om nieuwe gebruikers aan het merk te binden en fan van Chordify te maken.

Let’s stay together

Met een app een nieuwe doelgroep bereiken en aan je binden, makkelijker gezegd dan gedaan? Niet bij Hiro. Om gebruikers blijvend enthousiast te maken hebben we extra werk gemaakt van goede on-boarding: van de eerste kennismaking en het eerste liedje dat je uitprobeert tot het aanmaken van een Chordify-account.

We willen graag dat gebruikers een account aanmaken en betrokken blijven bij het groeiende Chordify-platform. Dus leggen we uit wat de toegevoegde waarde van een account is. Zonder account kan je de akkoorden van populaire nummers bekijken, met een account kan je Chordify de akkoorden van ieder willekeurig nummer laten detecteren.

Na de lancering zien we dat 75% van de gebruikers daadwerkelijk een account aanmaakt of inlogt en dat de app een stuk langer wordt gebruikt dan een gemiddeld site-bezoek.

Zeker weten

Om zeker te weten dat de app werkt zoals we willen testen we zoveel mogelijk. Gitaar in je handen, half oog op het akkoordenschema op je iPhone, gaat dat goed? We ontwikkelden een prototype en verzamelden feedback bij de doelgroep. En, ook niet onbelangrijk, we hebben zelf alle mogelijke liedjes meegespeeld op synth, gitaar en ukelele. Dit was met stip ons luidste project.

Ontwerp voor de app

In de app laten we akkoordenschema's anders zien dan op de website. We laten de akkoorden (en hoe je ze speelt) zien in geanimeerde diagrammen, terwijl je aan het spelen bent. Dat is duidelijker dan een overzicht, zoals op de website. De bedenkers van Chordify twijfelden of het niet té anders was. De gebruikerstest gaf de doorslag en na een paar tweaks was iedereen razend enthousiast. Chordify heeft inmiddels de diagrammen toegevoegd aan de website en ingesteld als de standaard.

Resultaat

We zijn trots op het resultaat en kunnen niet wachten om de app verder te ontwikkelen. Ideeën te over! Zo willen we bijvoorbeeld meer doen met de educatieve kant van de app en gebruikers helpen om hun spel te verbeteren. De app is meer dan een directe vertaling van de website, het is een nieuwe manier om gebruikers bij het platform te betrekken en ze enthousiast te maken.

Benieuwd naar de stand van zaken? Check de App Store of hou onze homepage in de gaten.

Meer weten?

Dean Janssen

Stuur Dean een mail

Meer lezen?

Al die akkoorden onder de knie? Breng het meteen in de praktijk en zorg voor Méér Muziek in de Klas.